Продукти харчування та продовольчу сировину протягом року постачають регулярно відповідно до заявок на продукти харчування.
У закладі дошкільної освіти видача готових страв на групи здійснюється відповідно до графіка видачі їжі
Організація харчування дітей в навчальних закладах – це чітко регламентований процес, що регулюється чинними законодавчими нормами.
Відповідно до рішення Харківської міської ради від 24.11.2021 № 928 "Про організацію харчування учнів та вихованців навчальних закладів системи освіти навчальних закладів м.Харкова у 2022 році" з 01.01.2022 грошові норми харчування вихованців дошкільних навчальних закладів міста комунальної форми власності складає: для дітей раннього віку 35 грн. (з розрахунку: 21.00 -батьківська плата та 14.00 - бюджетні кошти ) для дітей дошкільного віку 40 грн. (з розрахунку: 24.00 - батьківська плата та 16.00 - бюджетні кошти)
Звільняються від оплати:
діти-сироти та діти, що позбавлені батьківського піклування;
діти із сімей, сукупний дохід в яких на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищив рівня забезпечення прожиткового мінімуму;
діти, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;
діти, батьки яких приймали участь у антитерористичних операціях на Сході України
діти, переміщенні із зони АТО
діти з інвалідністю
Розмір плати зменшується на 50% для батьків в сім’ях яких троє і більше дітей. (Порядок встановлення плати за перебування дітей в державних комунальних навчальних закладів).
Турбота про раціональне харчування дітей в нашій країні повинно стати державною задачею. Раціональне харчування – це фізіологічно повноцінне харчування людей з урахуванням їх віку, полу, характеру діяльності та інших факторів. Харчування дітей – надзвичайно важлива проблема будь якого суспільства, і в цьому не можна не погодитися. Вірно організоване харчування підростаючого покоління має велике значення для нормального фізичного та розумового розвитку дитини, тому як саме в перші роки.
Корисна їжа
М’ясо, риба, молоко та молочні продукти, яйця, бобові та горіхи є основними джерелами білку. Додатковим джерелом корисних білків є злакові, зернові, бобові продукти.
регулярно споживати харчові продукти та страви з вмістом вуглеводів. Пріоритетними продуктами цієї групи є рослинні продукти з високим вмістом харчових волокон.
Молоко та молочні продукти, рослинні напої, до яких додано вітаміни та мінеральні речовини
з кількістю цукрів не більше 10 грамів на 100 грамів, бажано молоко та молочні продукти, до яких додано вітамін D
Яйця
варені, смажені з додаванням мінімальної кількості жиру, приготовлені до повної готовності
Риба
різні сорти морської риби, маса порції - розморожена риба розроблена на філе із шкірою без кісток, або розроблена на філе без шкіри та кісток
Хліб
цільнозерновий хліб з пшеничного або житнього борошна, з високим вмістом харчових волокон та з обмеженим вмістом солі, який не перевищує 0,45 грама на 100 грамів хліба
Картопля
відварена без шкірки, запечена, тушкована або картопляне пюре, в перших стравах
Злакові, зернові та бобові
перевага надається злаковим, зерновим кашам та макаронним виробам з вищим вмістом харчових волокон, слід чергувати з бобовими, в перших стравах
Соки
фруктові, овочеві, фруктово-ягідні, фруктово-овочеві пастеризовані соки без додавання цукрів та підсолоджувачів, повинні містити не більше 0,12 грама натрію або еквівалентну кількість солі на 100 мілілітрів готового продукту
Овочі
різноманітні, сезонні, крім картоплі; свіжі, заморожені або квашені